Groenste kerstboom

Kerstbomen met kluit krijgen tweede leven in Deventer klimaatbos

Alle Deventenaren die in de winter van 2018/2019 een kerstboom met kluit kopen, kunnen de boom na de feestdagen een tweede leven geven. Dat kan door de boom te herplanten in het tweede Deventer klimaatbos. De locatie van dit bos wordt later dit jaar bekend gemaakt. Het eerste klimaatbos ligt aan de Siemelinksweg. Daar heeft het Groenbedrijf de afgelopentwee jaar bijna achthonderd kerstbomen herplant.

Op 5 januari 2019 zijn de medewerkers van Het Groenbedrijf van 10 tot 16 uur aanwezig om de bomen goed in de grond te zetten. Het Volkshuis zorgt weer voor erwtensoep en warme chocolade.

Naaldbomen zijn supergoed in het filteren en schoonmaken van de lucht door het afvangen van fijnstof. Daarom kunnen inwoners, bedrijven en scholen van Deventer, hun kerstboom met kluit in januari samen met de medewerkers van Het Groenbedrijf herplanten. De kerstbomen krijgen zo een tweede leven als luchtfilter van Deventer en groeien uit tot een kerstbomenklimaatbos. De gemeente Deventer stelt de grond ter beschikking en doet zelf mee door de twee bomen voor het stadskantoor in houten bakken te plaatsen.

Zie hieronder het persbericht:

http://www.hanzestad.nl/artikel/opmerkelijk-704/220/kerstbomen-leven-door-in-het-deventer-klimaatbos-/2462/