Zandweteringpark

In Deventer is sinds april 2011 gewerkt aan de aanleg van het Zandweteringpark. Het Groenbedrijf heeft voor dit project verschillende werkzaamheden uitgevoerd, zoals het kappen en rooien van bomen, maar ook de aanplant van nieuwe bomen. Daarnaast hebben wij gazons en bloemgras ingezaaid. Ook voor dit openbaar groen zal Het Groenbedrijf het onderhoud gaan verzorgen.

Over dit project wordt een website bijgehouden door Vera en Frits Zoetebier. Zij wonen op de 10e etage van de Wezenlandflat en hebben daardoor een bijzonder zicht op alle werkzaamheden. Frits legt dit vast op foto’s. Iedereen kan hier meekijken via hun website.

Het project is inmiddels afgerond en officieel geopend.

Het Zandweteringspark is een mooie plaats voor seizoensbeleving. Dit stadsrandpark biedt een weids uitzicht. Door uitgekiend beheer zijn er door de seizoenen heen telkens bloeiende wilde kruiden te bewonderen die veel insecten trekken. Op het moment bloeien er onder andere wilde peen, wilde cichorei en witte honingklaver

Via struinpaden kun je er zonder nat of vies te worden doorheen wandelen. Het is een mooi gebied dat nog volop in ontwikkeling is en een wandeling meer dan waard maakt.