Wandelnetwerk Salland

Het Groenbedrijf en Sallcon Groen leggen Wandelnetwerk Salland aan

Meer dan 700 kilometer aan wandelroutes zijn in opdracht van Recreatieschap Salland aangelegd door Sallcon Groen en Het Groenbedrijf. Oplettende wandelaars hebben de houten palen met pijlen waarschijnlijk al gezien. In zowel de steden als het buitengebied van Salland worden op dit moment nog een deel van de 48 informatiepanelen op de startpunten geplaatst.

Het wandelnetwerk Salland koppelt honderden kilometers rondwandelingen door middel van routepalen en genummerde keuze-puntpalen aan elkaar. Recreatieschap Salland heeft deze opdracht gegund aan Sallcon Groen en Het Groenbedrijf. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door een grote groep mensen van beide organisaties. Zowel vaste medewerkers als ook tijdelijke krachten die zo werkervaring op konden doen. Hierdoor zijn hun werkkansen op de arbeidsmarkt vergroot.

Mikado in het groot

‘Alleen het plaatsen van meer dan 2.400 palen is niet zo ingewikkeld. Maar de juiste paal, op de juiste plek met de juiste pijlen in de goede richting is een behoorlijke puzzel’, aldus Lammert Smit, Coördinerend Uitvoerder bij Het Groenbedrijf. ‘Hiervoor geldt dan echt; een goede voorbereiding is het halve werk! Aan dit project heeft iedere medewerker een geweldige bijdrage geleverd, maar vanuit de werkvoorbereiding heeft Frank Groot Zwaaftink van Het Groenbedrijf een bijzondere bijdrage geleverd. Hij heeft een informatiepakket gemaakt met een compleet overzicht waar de palen met welke pijlen geplaatst dienden te worden. Om een voorbeeld te geven; op één paal kunnen wel vijf verschillende routes (pijlen) staan.’

Beleef het wandelnetwerk in Salland

De laatste informatiepanelen, die als startpunt fungeren, worden nog geplaatst. Met de handige wandelkaart kunt u op pad en ontdekt u de mooiste plekken van de regio. Via www.sallandwandelland.nl treft u de verkooppunten aan waar u de wandelkaart met 140 verschillende routes kunt kopen. Uiteraard is het ook mogelijk deze te kopen in de webwinkel van Recreatieschap Salland. Meer informatie vindt u hier.