Een van de projecten van onze route- innnovatiekaart is de Buitenschool waarmee we een sterke voorziening creëren die zich volledig richt op het onderzoeken en testen, opleiden en ontwikkelen, trainen en oriënteren, activeren en/of re-integreren van mensen in de buitenruimte.
Waarom een Buitenschool?
Het Groenbedrijf is koploper op het gebied van sociaal ondernemen in de buitenruimte. Die rol willen we houden en uitbouwen. Arbeidsontwikkeling biedt hiervoor veel kansen in de huidige markt. Door veranderingen in de SW neemt de instroom van medewerkers af. Dit vraagt om nieuwe maatregelen zodat continuïteit van personeel gewaarborgd blijft.
We willen de bestaande organisatie niet belasten met nieuwe medewerkers die in onderzoek en training zijn. Daarom richten we een aparte afdeling op zodat de huidige medewerkers hun dagelijks werk in de openbare ruimte kunnen doen.
Op de huidige arbeidsmarkt is veel behoefte aan goed belastbaar en opgeleid personeel, deze medewerkers kunnen dus straks via de Buitenschool instromen!
Waarvoor kan je terecht bij De Buitenschool?
- De Buitenschool biedt de mogelijkheid om te wennen aan werkritme en je kunt (basis) werknemersvaardigheden ontwikkelen. Ook bestaat de mogelijkheid om inzetbaarheid te testen en op te bouwen tijdens en na ziekte of burnout.
- Iedereen die bij de Buitenschool aan de slag gaat, krijgt een eigen traject met persoonlijke leer- en werkdoelen. De een ontwikkelt zich op weg naar betaald werk, de ander zit in een tweede-spoortraject en heeft de Buitenschool nodig om letterlijk weer met de benen op aarde te komen. De Buitenschool ontwikkelt een pakket aan producten maar levert vooral maatwerk per persoon.
- Waar mogelijk en wenselijk zijn de werkzaamheden en opleiding gericht op het ontwikkelen van vaktechnische groen- en hoveniersvaardigheden.
- In de Buitenschool kan je werken aan taal- en inburgervaardigheden.
- Vanuit De Buitenschool kan je doorstromen naar een andere ploeg binnen Het Groenbedrijf, een opleiding of een andere werkgever mogelijk in een andere sector.
- Binnen de Buitenschool werkt iedereen vanuit verschillende achtergronden aan zijn of haar eigen traject. Zo vormen mensen vanuit het VSO een team met bijvoorbeeld statushouders en kandidaten vanuit de WMO of participatiewet. Ook bestaat de mogelijkheid om een of meerdere dagdelen arbeidsmatige dagbesteding in te kopen bij de Buitenschool. Samen vormen de deelnemers iedere dag een team dat werkt en leert in de buitenruimte.
Wat kunnen kandidaten verwachten?
- Iedere kandidaat krijgt een traject op maat, samengesteld uit modules.
- De jobcoach verzamelt de benodigde informatie en voert een intakegesprek met de kandidaat.
- Daarna brengen we in kaart wat een kandidaat wel en niet kan en welke interesses, ambities, randvoorwaarden en ontwikkelpunten er zijn. Hiervoor gebruiken we bewezen, betrouwbare instrumenten en werken we samen met psychologen.
- De jobcoach stelt in nauw overleg met kandidaat, opdrachtgever en voorman/vrouw een werkplan of trajectplan met werkwijze en doelen vast.
- De voorman/vrouw begeleidt de kandidaat tijdens de dagelijkse werkzaamheden aan de hand van het werkplan.
- De jobcoach zorgt voor evaluaties en bijsturing en organiseert scholing en opleiding.
- Het leren van basis-, technische en vakvaardigheden zijn een onderdeel van de Buitenschool.
Meer informatie of wil je je aanmelden voor de Buitenschool? Stuur dan een mail naar Lianne Meijerhof lianne.meijerhof@konnected.nl of Lammert Smit l.smit@hetgroenbedrijf.nl. Of bel 0570 – 856400.
Contact
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.
Voor alle meldingen in de openbare ruimte van gemeente Deventer kunt u bellen met 14 0570 of u kunt via onderstaande link uw melding direct digitaal doorgeven.
Laatste berichten

Contactgegevens
Postadres:
Postbus 63
7400 AB Deventer
Kantooradres:
Westfalenstraat 5A
7418 DC Deventer
Telefoonnummer:
0570-856400